top of page

Miks valida eritellimusmööbel?

Klient pöördus minu poole sooviga saada oma kahele toredale pojale õppimisala ja elutuppa suuremat kappi, mis mahutaks kõik vajamineva. Samuti puudus WC ja vannitoas mööbel, mistõttu esemete paigutusvõimalused olid piiratud. 

Miks üldse tellida eritellimusmööblit, kui mööbliesemeid pakkuvaid firmasid on üle eesti mitmeid ja internetist ostes lihtsasti kättesaadavad?

Eritellimusmööblil on väga palju eeliseid. Kui sisearhitekt projekteerib mööbli, siis võtab ta kliendilt nö.lähteülesande, rahuldamaks kõiki neid erisoove, mida poetoode alati ei võimalda. Kujundatavate  ruumide mõõdud ja materjalide täpne sobivus  ning kliendi vajadused  on eritellimusmööbli puhul arvesse võetud ja tulemus seetõttu parim. 

Materjalide valik on minu töö lemmikosa! Kõrvutan need alati reaalselt teiste siseviimistlusmaterjalide  ja konkreetse ruumi valgust arvestades. Arvutiekraanilt teen ainult sealse visuaali põhjal materjalide valikuid haruharva ja ainult nö. toodete osas, mille puhul minu kogemus ja värvimälu lubab mul olla tulemuses kindel.

Sisustuskaupade valik on tänapäeval küll ülisuur, kuid paljudel juhtudel tuleb otsus teha ainult pildi järgi ehk enne ostu ei saa neid kahjuks proovida ja oma silmaga üle vaadata. Algusest lõpuni kujundatud mööblil saab materjalinäidiseid reaalselt näha ning sobitada kõik interjööris asjassepuutuv kaunisse kooslusesse. Klient saab täpselt tema vajadustele sobiva toote, millel on väärtust ja eripära. Nii puudub eksimisvõimalus ning mööbli kvaliteedi tagab lõpuks ka kvaliteetne mööbli tootja. 


Selle konktreetse projekti raames kiidan väga OÜ Awest Mööbli teostust ja professionaalsust! 


Väiksema poisi tuppa kirjutuslauda projekteerides oli vajadus arvuti mängukonsooli kinnitamiseks ja peita ära eraldiseisvalt põrandal paiknev arvuti. Integreerisin selle mööblisse, millel õhuvahetuse jaoks lõigati ventilatsiooniavad. Tuli arvestada ka olemasolevate pistikute asukohaga, mis sai peidetud nüüd sahtlibokside sisse. Laua kohal on seinale kinnitatud jada kappe, mis võimaldavad kooliasjad silma eest ära panna. See oli üks murekoht kuna ruumi vahesein ei tundunud esmapilgul piisavalt tugev. 

Mööbli tootja lahendas probleemi, kinnitades seinakapid lisaks vaheseinale ka tugevasse külgseina.





Kuna poisid on tublid lugejad, siis oli vajadus voodi juures raamatuid kuhugi paigutada. Lõbusaks “rosinaks” ruumi  kujundasingi  noolekujulised seinariiulid.





Vanema poisi kirjutuslaua puhul pidi arvestama pistikupesade asukohaga, arvuti integreerimisvajadusega ning ka sellega, et vajadusel saaks pereema kasutada ruumi kodukontorina. Laud sai seetõttu ka pikem, et korraga mahuks vajadusel toimetama kaks inimest. Seinal paiknevad mahukad kapid kaustade ja muu vajamineva jaoks. 





Seinariiul sai loodud samuti ebatüüpilise kujuga.


Materjalide valikul  lähtusin olemasolevate suurte seinakappide materjalidega. Minu sooviks oli ka, et poiste toad oleksid küll erinevad, kuid siiski mingi ühise visuaalse nimetajaga.





Vannituppa oli vaja valamukappi ning soovisin visuaalse müra vähendamiseks integreerida olemasolev pesumasin ja kuivati kapi sisse.

Valgus valamukapi all ning ümmargune peegel lisavad meeleolu.





Soovitus:

Kui kodutehnika peitu panna,mõjub interjöör puhta ja rahulikuna.

Siin vannitoas on suure kapi sees nii pesumasin kui kuivati.





Neutraalse siseviimistlusega WC sai sobiva  seina-ja valamukapi tõttu ruumi juurde värvi ja funktsionaalsust.





Elutoa kappi projekteerides “mängisin” palju proportsioonide, kõrguste ja laiustega. Kuna köögimööbel oli kliendil juba olemas samas avatud ruumis, tuli selle materjale ja vormikeelt kindlasti arvestada uue kapi disainimisel. Musta raamiga klaasitud telerialune osa kordab köögimööbli musta äärega vitriinkapi iseloomu. Lähteülesandeks kliendi poolt oli antud teleri ja suure toataime paigutamise vajadus, lahtiste riiulite ning osaliselt ustega suletud pindade soov. Huvitavaks väljakutseks osutus ka köögimööbli ja elutoakapi materjalide kokkusobitamine. Köögimööbli puhul on kasutatud melamiini, mis on kunstmaterjal, millele puidu toon ja dekoor on nn. peale trükitud. Elutoakapi puhul soovisin aga kasutada heleda viimistlusega tammespooni,et see oleks “päris” ning väärikas ja sobituks samas seinas oleva lükanduksega.  

Kavandasin kapi riiulite alla valgustused - nii on uus kapp elutoas ühtlasi ka valgusallikas, mis loob hubase meeleolu.





Kogu projekti mööbli teostas Awest Mööbel, kellega koostöö oli meeldiv ja 

tulemus kvaliteetne.

19 views

Related Posts

See All
bottom of page